Man är bara så gammal som man känner sig…

Idag fyller min underbara Fensa 11 år!

11 år…… helt otroligt!

Fen är min första hund och vi har varit igenom och lärt varandra så otroligt mycket. Hon är fantastiskt rolig att träna med – extremt kvick i sitt huvud och rörelser och älskar framför allt sina trix. 🙂 Med henne kan jag verkligen klicka för en tanke och hon bara köper det rätt av.

Fröken har även utvecklat ”kan själv och gör vad jag vill”-attityden mer och mer med varje år som går. Typ: ”vad vill du? Jag har ju koll ju….” när jag tycker att hon vandrar lite för långt bort i skogen och tar med entusiasm sig an utmaningen att ta sig ut genom kompostgrindar om dom råkar vara stängda (det senaste är att slita i gallret med tänderna så det lyfter lite från marken och sedan krypa under….. Notera: att ta sig tillbaka in igen är inte lika lätt! ;)). Är väldigt duktig på att träna sin matte. Tex. ”jag skäller: du öppnar dörren ut”, ”jag skäller: du öppnar dörren in” (vid tristess kan dessa beteenden upprepas många gånger efter varandra….), ”jag slår i toalettlocket: du byter vatten åt mig” mm. mm.

Hon älskar när hon får vara med och mingla runt med folk och hundar. Egentligen skulle hon jobba på äldreboende – där hade hon verkligen kommit till sin rätt! Hon är för söt när vi tex. har kommit och umgåtts på Eva och Emelies kurser. Fen går dit med en min och en attityd som klart och tydligt säger att ”Nu är jag här, läget är under kontroll. Jag är den med koll – undrar ni över något är det bara att fråga mig!”.

Katter däremot rekommenderas att hålla sig på behörigt avstånd……

Vi har varit igenom många och långvariga skadeperioder och jag är helt fascinerad över vad det går att göra bara man lyssnar på sin magkänsla och hittar rätt hjälp! Att hon skulle bli så här bra i kroppen kunde jag inte drömma om när det var som värst… Jag är tacksam varje dag som vi kan gå på våra härliga skogspromenader och i somras hängde hon med på fjällvandring!  Jag är dessutom övertygad om att allt trixande håller henne ung i både kropp och huvud. Det enda som egentligen avslöjar att hon är lite till åren är de allt fler charmiga grå och vita hårstråna. 🙂 I övrigt är åldern inget vare sig hon eller jag bryr oss nåt särdeles om – det är bara en siffra.

Något av det absolut bästa hon vet är att hämta pinnar som kastats ut i vatten. Små pölar, diken, bäckar, sjöar eller hav spelar ingen roll… Bollar står också väldigt högt i kurs! 🙂

Fensa får mig att le varje dag. ❤ GRATTIS allra finaste busfia!

 

Annonser

2 svar

  1. Grattis finaste Fen! Njut av att du har en sådan fin gammal vovve! Hon är så fin!

    • Fensa skickar pussar tillbaka! Jag njuter varje dag…. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: