Älskad och saknad

Joker och hans syskon hittade jag på höloftet när dom var tre veckor gamla. Dom växte upp i vårt kök  och var dom sötaste piphalsar man kan tänka sig. Jag har fortfarande en bild på näthinnan av en liten Joker som försöker klättra över kompostgallrat in till vardagsrummet men liksom fastnade längst upp och hängde där och skrek tills man kom och plockade ner honom. 🙂 Joker och syster Lufsen blev kvar i huset och livade upp tillvaron.

Joker var en mycket speciell katt, han skulle vara med mig överallt och satt och skrek utanför toaletten tills jag öppnade och släppte in honom. Älskade att dricka vatten direkt ut kranar, hittades ofta sovandes i handfatet och på ren tvätt. Kunde klafsa runt i vatten i badkaret eller ligga på plankan över karet och doppa ned tassarna i badvatten som någon hällt upp åt sig. Hängde alltid på fönsterbläcket utanför mitt sovrumsfönster och skrek när han ville in på natten. Älskade att sova i knävecken. Brukade vakta Lufsens (döda!) möss som hon släpade hem och la på altanen.

När jag flyttade hemifrån fick Joker bo kvar hemma hos mamma. Här var han ju uppväxt och hade sin (nåja, morbrors) gård där han patrullerade och höll koll varje dag. Det fortsatte han med under sina dryga 19 år. På äldre dar flyttade han in på serviceboende (hos grannarna) och mådde som en prins. Jag flyttade hem igen när han var 17 och fick ”tillbaka” min älskade katt igen. Det är jag så otroligt glad för. Han var pigg och glad ända in i det sista, var ute på sina rundor varje dag, demonstrerade för Fen vem som faktiskt var herre i huset, låg helst i mitt knä eller framför brasan och övervakade varje dag mina morgonövningar på nära håll… Han valde själv när det var dags att gå vidare och ligger begravd med utsikt över sin gård så han kan fortsätta hålla koll på allt som sker där.

Annonser

There are no comments on this page.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: